Αλέξης Σαββόπουλος

Οι αντιξοότητες κάνουν πιο δυνατό τον Άρη!

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις δυσκολίες που συναντά ο Άρης και όχι μόνο δεν τον πτοούν, αλλά τον πεισμώνουν ακόμα περισσότερο.

Είναι αλήθεια ότι το ματς στο Βόλο το περιμέναμε… κομματάκι διαφορετικό αλλά μας προέκυψε λίγο περισσότερο «αντρικό» και σίγουρα με μεγάλες δόσεις… Σούπερ Λιγκ. Πολύ γρήγορα έγινε ματς ειδικών συνθηκών και για αυτό το λόγο η νίκη του Άρη αποκτά ιδιαίτερη αξία έστω και αν το τίμημα είναι βαρύ και αναφέρομαι στο ανθρώπινο δυναμικό γιατί τα υπόλοιπα που συνέβησαν έχουν και πολύ… ουρά.

Το ξύλο μεταξύ των ποδοσφαιριστών, οι αποβολές που άλλαξαν τις αριθμητικές ισορροπίες, η διακοπή πάνω από μια ώρα που έστειλε… αδιάβαστο τον οποιαδήποτε ρυθμό είναι συνθήκες που επηρέασαν τον αγώνα. Χάλασαν το μυαλό, την συγκέντρωση, τα πλάνα των προπονητών.

Για τον Άρη αυτός που την «πλήρωσε» ήταν ο Μπερτόγλιο, ένας από τους πιο κομβικούς παίκτες στην ενδεκάδα του Μάντζιου και εξόχως επιδραστικός στο παιχνίδι της. Ο Άρης είχε ήδη υποφέρει στο ξεκίνημα με τις χαμένες ευκαιρίες του Φαν Φέερτ και έπρεπε με τα νέα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί να προσαρμοστεί. Του πήρε λίγο χρόνο αλλά μόλις το έκανε ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο.

Στηρίχτηκε στον… διαφορετικό πλέον Ματέο, τον ιδιαίτερα ανεβασμένο Εντιαγέ που αναγκάστηκε να «ντυθεί» και Μπερτόγλιο, τον επικίνδυνο Μαντσίνι και στην αυτοπεποίθηση που χτίζει σταδιακά η ομάδα. Παίκτες σημαντικοί για αυτό που έχει στο μυαλό του ο Μάντζιος αρχίζουν και βρίσκουν το ρόλο τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κάποια θεματάκια, όπως οι μπάλες στην πλάτη της άμυνας που λίγο έλειψε να αποβούν μοιραίες, η αδράνεια στο γκολ του Βόλου σε ένα χρονικό σημείο που το 0-2 έμοιαζε να «σβήνει» το ματς και η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια για να φύγει το άγχος στο τέλος.

Στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί που οδηγούν τον Άρη σε συνθήκες ηρεμίας στη διακοπή και του δίνουν τον χρόνο να προετοιμάσει τη διαχείριση των απουσιών για τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια αφού ο Μπερτόγλιο κινδυνεύει με τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών και οι Καμαρά-Εντιαγέ συμπλήρωσαν κάρτες.

Η ομάδα του Μάντζιου έχει κερδισμένους 17 βαθμούς στο χορτάρι και αν δικαιωθεί στο CAS θα είναι και πάλι στο γκρουπ των ομάδων που συνιστούν την πρώτη ταχύτητα του πρωταθλήματος. Ακόμη και με την εκκρεμότητα του -6 όμως, ο Άρης με το 1/3 της σεζόν συμπληρωμένο έχει… σβήσει την διαφορά από τον Παναθηναϊκό και με νίκη κόντρα στα Γιάννινα θα έχει μπει και στην εξάδα πιστοποιώντας την αγωνιστική του άνοδο.

Επιτεύγματα που για τον Άρη δεν έρχονται εύκολα. Είναι φανερό και στον πλέον αδαή ότι για κάποιο λόγο η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει μπει στο στόχαστρο. Σαν να συσπειρώνει εναντίον της όλες τις δήθεν και κατ’ επίφαση εξυγιαντικές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου γιατί προφανώς τους χαλάει το αφήγημα και χθες αυτό ήθελε διακοπή και τιμωρία της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Το βίωσε το club επώδυνα στο ΟΑΚΑ, το έζησε και χθες στο Βόλο. Μόλις δυο εβδομάδες νωρίτερα, για τους οπαδούς της ΑΕΚ που ταξίδεψαν στην Μαγνησία (για αυτούς δεν ίσχυε η απαγόρευση;) άνοιξε κανονικά το πέταλο. Για τους αντίστοιχους του Άρη ο κακός χαμός. Άρνηση (γιατί άραγε;) ενώ αρχικά υπήρξε συναίνεση, κανένα σχέδιο από την αστυνομία, ρίψη χημικών, τσαμπουκάδες από τον Μπέο και τη συνοδεία του, προκλήσεις συνεχώς εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Προς θεού δεν επικροτούνται τέτοιες συμπεριφορές από κανέναν. Πολύ απλά όμως θα είχαν αποφευχθεί αν ο Βόλος λειτουργούσε με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά και άνοιγε εγκαίρως το πέταλο. Δεν θα… χαλούσε το ματς και ούτε θα έμπαινε στη συζήτηση ο κίνδυνος για τους… οικογενειάρχηδες!

Ο νέος ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος (δεν τιμωρείται η φιλοξενούμενη ομάδα αλλά η γηπεδούχος αν η πρώτη δεν ζήτησε εισιτήρια από τη δεύτερη και παρά ταύτα η δεύτερη πούλησε εισιτήρια στην πρώτη όπως γράφει χαρακτηριστικά). Περιμένουμε τις εκθέσεις παρατηρητή και αστυνομίας. Όπως και την ευαισθησία του αθλητικού εισαγγελέα στην απαράδεκτη συμπεριφορά του Νίνη την οποία άφησαν ατιμώρητη Καραντώνης και Ευαγγέλου.

Προκύπτει πάντως και μια βεβαιότητα. Όσο ο Άρης μπαίνει στο στόχαστρο, θα συνεχίζει να παλεύει ακόμη πιο «λυσσασμένα».

ΥΓ. Για να φανταστείτε το μένος που έχουν κάποιοι με τον Άρη, μέχρι και αποδυτήρια επιχείρησαν να του αλλάξουν χθες και να τον πάνε σε άλλα από αυτά που πηγαίνουν οι φιλοξενούμενοι στο Πανθεσσαλικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x